opSicilie  -  vakantieaccommodaties  -  masseria mirabile

opSicilie - naar de tuin van masseria mirabile - Balestrate, SicilieDon't speak Dutch? Click here! opSicilie - facebookopSicilie - volg ons op twitter

Op deze pagina treft u korte beschrijvingen aan van de twee appartementen en de vakantiewoning die wij in de Masseria Mirabile beheren. Deze fraai gerestaureerde baglio met ruime binnenplaats bevindt zich op het platteland van het Siciliaanse kustplaatsje Balestrate.

Alle huurprijzen zijn inclusief gebruik van gas, water, licht, handdoeken en beddengoed, Wi-Fi internetverbinding en de eindschoonmaak!

U kunt de appartementen en de vakantiewoning ook huren voor 9, 10, 12 of bijvoorbeeld 16 dagen. We hanteren verder geen vaste aankomst- en vertrekdagen!

In ons gastenboek kunt u lezen wat onze gasten over ons en de Masseria Mirabile schrijven.

Klik hier voor onze last-minute aanbiedingen.

Onder extra's vindt u alle diensten en extra's waarvan u gebruik kunt maken, zoals autohuur. Klik hier voor de activiteiten waaraan u kunt deelnemen.

Voor vragen, bijvoorbeeld over de beschikbaarheid in een bepaalde periode of voor een prijsopgave, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tot ziens op Sicilië!

opSicilie - appartementen op Sicilie

opSicilie  -  vakantieaccommodaties  -  masseria mirabile  -  algemene informatie

opSicilie - Masseria Mirabile

De Masseria Mirabile werd in de 18e eeuw door een rijke Spaanse baron gebouwd. Het boerenpand werd voornamelijk bewoond door het personeel van de baron en zijn familie, dat er een boerenbedrijf runde. Naast de diverse woonverblijven, waren er ook stallen en opslagruimtes voor de wijn en de olie die er werden geproduceerd.

De masseria, ook wel baglio genoemd, was destijds een veelgebruikte constructie. Omdat een masseria dikke muren en slechts één toegangspoort had, kon een dergelijk pand namelijk relatief gemakkelijk worden verdedigd.

De baron en de barones hadden er elk hun eigen verblijf. Dit had met name voor de baron zo zijn voordelen, want via het torentje van de masseria konden zijn minnaressen ongezien zijn privéverblijf bereiken...

De hoge status van de familie werd bevestigd door de aanwezigheid van een monsù. Dit was een Franse chef die ook leiding gaf aan het voltallige personeel. Vermoedelijk is de titel een verbastering van het woord monseigneur, dat voor de Sicilianen lastig was om uit te spreken.

Masseria Mirabile is nog steeds een van de grootste baglio's in het westen van Sicilië en heeft een ruime cortile (binnenplaats), waar u kunt eten en van het Siciliaanse zonnetje kunt genieten.

De namen van de appartementen en de vakantiewoning in de masseria zijn te danken aan de eerdergenoemde personages: Appartamento della Baronessa, Appartamento del barone en Casa del Monsù.

De appartementen en de vakantiewoning zijn alle recentelijk gerenoveerd en zijn voorzien van airconditioning en Wi-Fi internetverbinding.

opSicilie  -  masseria mirabile  -  appartamento del barone

opSicilie - Appartamento del Barone - Balestrate - Sicilie
type:

beschrijving:

appartement (2-5 pers.)

Het recentelijk gerenoveerde Appartamento del barone is een ruim appartement met twee slaap- kamers, een woonkamer met open keuken, een badkamer met douche, toilet en bidet en een privé dakterras met uitzicht op de binnenplaats en op zee.

In Appartamento del barone staat een DVD- en CD-speler en het appartement is voorzien van Wi-Fi internet en airconditioning.

Klik hier voor foto's, tarieven en een uitgebreide beschrijving van dit appartement.

opSicilie  -  masseria mirabile  -  appartamento della baronessa

opSicilie - Appartamento della Baronessa - Balestrate - Sicilie
type:

beschrijving:

appartement (2-4 pers.)

Het recentelijk gerenoveerde Appartamento della baronessa heeft een slaapkamer, een vide met twee slaapbanken, een badkamer met douche, toilet en bidet en een woonkamer met open keuken.

In Appartamento della baronessa staat een DVD- en CD-speler en het appartement is voorzien van Wi-Fi internet en airconditioning.

Klik hier voor foto's, tarieven en een uitgebreide beschrijving van dit appartement.

opSicilie  -  masseria mirabile  -  casa del monsù

opSicilie - Appartamento del Monsù - Balestrate - Sicilie
type:

beschrijving:

vakantiewoning (2-4 pers.)

De fraai gerestaureerde Casa del monsù heeft twee slaapkamers, twee badkamers met douche, toilet en bidet en een woonkamer met keuken, eetkamertafel, twee fauteuils en een grote (slaap)bank. Voor de vakantiewoning, op de binnen- plaats van de masseria, kunt u heerlijk buiten eten.

In Casa del monsù staat een DVD- en CD-speler en het appartement is voorzien van Wi-Fi internet en airconditioning.

Klik hier voor foto's, tarieven en een uitgebreide beschrijving van deze vakantiewoning.

opSicilie - Masseria Mirabile - Balestrate, Sicilie
De nieuwe opSiciliecard!

haal meer uit je vakantie met de opsiciliecard - opsiciliecard.nl