opSicilie  -  vakantielocaties  -  balestrate

opSicilie - Het strand van Balestrate, SicilieDon't speak Dutch? Click here! opSicilie - facebookopSicilie - volg ons op twitter

Het kleine Siciliaanse kustplaatsje Balestrate ligt aan de Golfo di Castellammare en heeft diverse prachtige stranden, waarvan er één helemaal doorloopt tot aan Castellammare del Golfo, een bekende kustplaats met een gezellige haven. In de zomermaanden zijn er diverse lido’s, maar het grootste deel van het strand is vrij toegankelijk. Balestrate heeft eveneens de op een na grootste plezierhaven van heel Sicilië.

Aan de corso, de Via Madonna del Ponte, vindt u diverse bars, waar u Italiaans kunt ontbijten met een cornetto (een croissant, vaak gevuld met bakkersroom, marmelade of ricotta kaas) en een cappuccino en waar u heerlijk versgemaakt ijs kunt vinden. Wilt u graag eens een broodje ijs proberen, iets wat je met name in het zuiden van Italië tegenkomt, dan kunt u een brioche con gelato bestellen (een echte aanrader!). U vindt er verder twee supermarkten, diverse winkels, eetgelegenheden en het gezellige dorpsplein met de onlangs gerestaureerde kerk van Balestrate en diverse cafés en barretjes.

Balestrate is ook een aantrekkelijke vakantielocatie door de gunstige geografische ligging. Het kustplaatsje ligt namelijk tussen Palermo en Trapani in en is gemakkelijk en snel bereikbaar vanaf de (lucht)havens van deze beide steden. Op de pagina met reistips vindt u informatie over de diverse directe en indirecte vluchten naar Palermo en Trapani. Balestrate is eveneens een uitstekend vertrekpunt voor diverse uitstapjes in de omgeving naar bekende culturele trekpleisters, zoals het middeleeuwse plaatsje Erice, de tempel en het amfitheater van Segesta, de zoutvlakten (saline) bij Marsala, Monreale, Palermo, Castellammare del Golfo en ga zo maar door (zie pagina cultuur).

Er zijn twee bossen aan zee: het grotere bos wordt niet druk bezocht waardoor u daar op uw gemak een wandeling kunt maken. Het kleinere bos is voorzien van tafels en banken en enkele in steen opgetrokken barbecueplekken, waar u vooral op zondag veel Italianen zult aantreffen die er hun salsicce (worstjes) en bistecca (biefstuk) komen klaarmaken.

Op de pagina's strand, cultuur, natuur en culinair onder in de omgeving vindt u uitgebreide informatie over hetgeen Balestrate op die vlakken te bieden heeft.

opSicilie  -  vakantielocaties  -  foto's balestrate

opSicilie - Foto's van Balestrate op Sicilie
  • opSicilie - Golfo di Castellammare, Sicilie
  • opSicilie - Het dorpsplein van Balestrate
  • opSicilie - Natuur in Balestrate
  • opSicilie - De Golfo di Castellammare gezien vanuit het bos van Balestrate
  • opSicilie - Een zonsondergang gezien vanaf het strand van Balestrate
  • opSicilie - Een herder met zijn schapen in Balestrate
De nieuwe opSiciliecard!

haal meer uit je vakantie met de opsiciliecard - opsiciliecard.nl