opSicilie  -  extra's  -  activiteiten

opSicilie - Lago Poma in de buurt van Balestrate, Sicilie Don't speak Dutch? Click here! opSicilie - facebookopSicilie - volg ons op twitter

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle activiteiten waaraan u als gast van opSicilie.nl kunt deelnemen.

Heeft u zelf nog wensen of ideeën, laat ons dat dan weten. We zullen dan bekijken of we deze nog voor uw komst naar Sicilië kunnen realiseren. U kunt altijd contact met ons opnemen.

 

opSicilie - Laura e Martijn

 

NB De op deze pagina vermelde workshops, excursies en cursussen worden uitsluitend voor gasten van opSicilie.nl georganiseerd.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  pizzaworkshop

opSicilie - activiteiten - pizzaworkshop

We organiseren pizzaworkshops in Balestrate. U wordt ontvangen met wat antipasti, waarna een echte pizzaiolo (pizzabakker) zal uitleggen hoe je een pizza maakt. U kunt daarna uiteraard zelf aan de slag! De pizza's worden gebakken in de aanwezige houtoven. Aan het eind is er de gelegenheid de eigen creatie te verorberen onder het genot van een biertje, een glas rode wijn of iets fris. We sluiten de workshop af met een bakje koffie en Siciliaanse dolci.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  sfincione-workshop

opSicilie - sfincione-workshop
De sfincione moet niet worden verward met de pizza, ook al worden voor beide gerechten vergelijkbare ingrediënten gebruikt. De bodem van de sfincione is een luchtige broodlaag (focaccia) die wordt bedekt met een mengsel van o.a. tomaten, ansjovis, kaas (caciocavallo), olie en oregano. Hoe de sfincione wordt gemaakt, leert u tijdens de sfincione-workshops die we bij Agriturismo Tarantola organiseren.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  kookcursus en -workshop

opSicilie - activiteiten - kookcursus en -workshop

Altijd al eens willen weten hoe typisch Siciliaanse gerechten, zoals de caponata, peperonata, de parfait di mandorle of de sarde a beccafico worden klaargemaakt? Dan is de kookworkshop wat voor u! De workshop vindt 's ochtends plaats in Agriturismo Tarantola. In aansluiting op de workshop kunt u genieten van de door u en de kok klaargemaakte gerechten. Indien u het leuk vindt om meer soorten antipasti, primi, secondi en dolci te leren bereiden, dan kunnen we een kookcursus organiseren waarbij u tijdens enkele ochtenden de kans krijgt om de Siciliaanse keuken beter te leren kennen.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  frutta martorana-workshop

opSicilie - activiteiten - frutta martorana-workshop

Tijdens de frutta martorana-workshop leert u eerst hoe u marsepein maakt en vervolgens hoe u daar het beroemde bontgekleurde fruit van kunt maken. De frutta martorana-workshop is ook geschikt voor (jonge) kinderen. Indien u alvast wilt oefenen en/of wilt weten waarom het marsepeinen fruit frutta martorana wordt genoemd, kijkt u dan op onze receptenpagina.

 

De nieuwe opSiciliecard!

haal meer uit je vakantie met de opsiciliecard - opsiciliecard.nl

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  keramiekcursus en -workshop

opSicilie - activiteiten - keramiekcursus en -workshop

U heeft de mogelijkheid om tegeltjes of bordjes te beschilderen in het atelier van Beatriz Silva Orta in Alcamo. Het beschilderen van keramiek is een echte traditie op Sicilië en Beatriz maakt zelf zowel traditionele beschilderingen als beschilderingen met een eigen "handtekening".

Alle materialen staan klaar en na twee dagen (ze moeten na beschildering de oven in) kunnen de tegeltjes/bordjes worden opgehaald.

U kunt ook (bij voldoende animo) een complete cursus keramiek of keramiek beschilderen volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

"Wat betreft de workshops en de activiteiten vinden wij de keramiek workshop een aanrader. Beatriz is geweldig en haar producten zijn heel mooi. Haar winkeltje is zo leuk!! Voor wie al een beetje creatief is en iets bijzonders mee naar huis wil nemen is dit echt heel leuk. Onze jongens hebben gekeramiekt en ze vonden het prachtig. De borden kan je ophangen of neerzetten (met een standaard). We hebben al veel reizen gemaakt en daarvan mooie spullen in huis, maar dit is heel uniek.

Lieve groeten van Jos, Jeanette, Sven en Bjarne"

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  fietsen met een gids

opSicilie - Fietsen met een gids op Sicilie

Het heuvel- en bergachtige landschap op Sicilië is voor sportieve fietsers ideaal! Indien u het leuk vindt om met iemand te fietsen die het gebied goed kent, kunnen we voor u een lokale gids regelen. Deze zal dan samen met u een route uitstippelen (minimaal 50 en maximaal 150 km, maximaal 2000 hoogtemeters). Er wordt gestart bij Eurobici in Partinico of bij benzinestation Eni in Balestrate.

Klik hier voor meer informatie over fietsen op Sicilië.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  trekking in natuurreservaat lo zingaro

opSicilie - Trekking in natuurreservaat Lo Zingaro

Het gebied rond Castellammare del Golfo staat bekend om de schitterende natuur. Indien u dit gebied graag te voet wilt verkennen, dan kunnen wij tochten organiseren onder leiding van een Engels sprekende gids. U krijgt een lunchpakket mee met o.a. pani cunzatu (dit zijn broodjes met o.a. kaas, tomaat en ansjovis die in een houtoven worden bereid), zodat u naast het typische landschap ook kennis kunt maken met dit typisch Siciliaans streekgerecht.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  wijnproeverij

opSicilie - Wijnproeverij

We organiseren bij voldoende animo wijnproeverijen op diverse locaties in de regio, waaronder in Winebar Aurelia in Castellammare del Golfo en in Agriturismo Tarantola te Alcamo. Bij de laatste kan de wijnproeverij worden gecombineerd met een heerlijke maaltijd met typisch Siciliaanse gerechten.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  excursie naar de etna

opSicilie - Excursie Etna

Omdat veel van onze gasten graag een dagje naar de Etna willen, bieden we een excursie naar deze vulkaan aan. De excursie is niet alleen een interessante optie voor degenen die geen extra overnachting aan de oostkant van Sicilië willen, maar ook voor degenen die de afstand zelf niet willen rijden. U wordt in de ochtend met een busje naar een hotel in de buurt van de Etna gebracht, waar enkele jeeps zullen klaarstaan. Deze jeeps brengen u naar de beroemde Rifugio Sapienza op ca. 2000 meter hoogte. Vanaf deze plaats maakt u een wandeling met een Engels sprekende gids langs de Monti Silvestri kraters. Hierna is er gelegenheid om bij de Rifugio te lunchen. Indien u niet in dit restaurant wilt lunchen, kunt u uiteraard ook een lunchpakket meenemen. Na de lunch brengt u een bezoek aan een door lava gevormde grot. Voor helmen met verlichting wordt gezorgd. Na het bezoek aan de grot rijden de jeeps door een kastanjebos met uitzicht op de Valle del Bove. Hierna wordt u weer naar het vertrekpunt gebracht, vanwaar u met het busje weer terug naar Balestrate of Castellammare del Golfo wordt gebracht.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  excursie naar de druipsteengrotten in monte inici

opSicilie - Excursie druipsteengrotten Monte Inici

In samenwerking met het CAI (Club Alpino Italiano) in Castellammare del Golfo, organiseren we voor kleine groepen (8 - 15 personen) excursies naar de (druipsteen)grotten in Monte Inici, een van de rotsbergen in de buurt van Castellammare del Golfo. Vanaf de parkeerplaats volgt u een wandelpad over heuvel- en bergachtig terrein tot aan de ingang van de grot. Daar krijgt u van de CAI-medewerkers een helm met lamp en volgt u hen via een aantal tunnels naar grotere ruimtes met duizenden stalagmieten, stalactieten en diverse ondergrondse meertjes. Het feit dat de CAI-medewerkers met name Italiaans spreken, is absoluut geen belemmering om volop van de excursie te kunnen genieten. U dient wel over goede wandelschoenen te beschikken.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  boottocht naar de eilanden favignana en levanzo

opSicilie - Boottochten bij Scopello

In samenwerking met Jumbo Viaggi organiseren we boottochten naar de eilanden Favignana en Levanzo, twee van de Egadische eilanden voor de kust van Trapani. U vertrekt 's morgens vanuit de haven van Trapani naar Favignana. Daar heeft u de gelegenheid wat te winkelen en een terrasje te pakken. Terug aan boord, vaart u om het eiland heen en krijgt u de gelegenheid om een duik te nemen in het heldere zeewater. Onderweg naar het eilandje Levanzo kunt u aan boord lunchen. Nadat u Levanzo heeft bezocht en u er heeft kunnen zwemmen, vaart de boot weer terug naar de haven van Trapani.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  boottochten bij Scopello

opSicilie - Boottochten bij Scopello

In samenwerking met het professionele duik- en watersportcentrum Cetaria organiseren wij boottochten, zodat u het prachtige baaigebied (Golfo di Castellammare) ook vanaf het water kunt bekijken.

U vertrekt vanaf Scopello voor een tocht in een solide rubberboot (maximaal 6-8 personen) langs de kustlijn, waar u de mooiste strandjes, grotten, rotsformaties en ander natuurschoon kunt bewonderen. Uiteraard vaart de boot niet te snel, zodat u niets hoeft te missen van wat u allemaal passeert en er alle gelegenheid is om foto's te maken of te filmen.

U vaart o.a. langs de beroemde tonnara (vroeger een plek waar de net gevangen tonijn werd schoongemaakt en klaargemaakt voor de verkoop) van Scopello, de Faraglioni (klippen), Punta Leone, Cala Disa, en nog veel meer. Onderweg wordt er op diverse plaatsen gestopt om een duik te kunnen nemen in het azuurblauwe water van de Golfo di Castellammare. Ook kunt u er heerlijk snorkelen. U wordt aan boord getrakteerd op locale witte wijn of een koele vruchtendrank.

Wilt u wel een boottocht maken, maar wilt u niet snorkelen of zwemmen, dan kunnen we bij voldoende animo voor u een aangepaste tocht organiseren. Op verzoek is het eveneens mogelijk een tocht te maken in een grotere boot die plaats biedt aan ongeveer 20 personen.

Het personeel van Cetaria spreekt Engels.

opSicilie  -  extra's  -  activiteiten  -  duiksport in scopello

opSicilie - Duiken bij Scopello

De Golfo di Castellammare is een uitgelezen gebied voor duiksportliefhebbers. Wij bieden u de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke, gereduceerde tarieven deel te nemen aan diverse activiteiten die door watersport- en duikcentrum Cetaria worden georganiseerd.

Zo kunt u duiken met een gids, een cursus volgen waarmee u een internationaal erkend brevet kunt halen, of het onderwatermuseum bezoeken. Dit laatste is een afgezet gebied waarin diverse zeeschatten zijn gevonden. U kunt hier al duikend deze schatten bewonderen.

Zou u wel eens willen weten wat het is om te duiken, maar wilt u geen complete cursus volgen? Dan is de zeedoop wat voor u (zie foto): u gaat met complete uitrusting en een instructeur een klein stukje onder water (in niet te diep water) voor uw eerste duikervaring. Deze zeedoop is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar en ouder.

Indien u graag in de baai van Scopello wilt duiken en u bent hier zonder duikuitrusting gearriveerd, dan kunt u deze bij Cetaria huren.

De instructeurs van Cetaria spreken Engels.

Terug naar boven